Aktualności 2023   |   Archiwum   |   Historia

Edycja 2023
Czas na rybę! Junior

Data publikacji: 10 października 2023  Drukuj 

6 października 2023 roku na Zamku w Niemodlinie walczyło sześć dwuosobowych drużyn z całego kraju – uczniów szkół gastronomicznych! Rywalizowali w Konkursie „Czas na rybę! Junior” o najlepszą potrawę z karpia!
Przedstawiamy Zwycięzców szóstej edycji naszego Konkursu! Gratulujemy!

🥇 I miejsce zajęły – po raz drugi z rzędu!: Julia Masierak i Kamila Jarosz z Szkolne Koło Gastronomiczne Lider-Lublin. Assiette z karpia | puree dyniowe | sos z czarnego bzu | warzywa

🥈II miejsce- Alicja Cupioł i Helena Kalus z Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu z potrawą: Karp saute w towarzystwie praliny z karpia konfitowanego podany na puree z pasternaku z czarną soczewicą

🥉III miejsce – Martyna Kliś i Szymon Habdas z Żywca z Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu z potrawą Pierożki z karpia i czarnej soczewicy na puree dyniowym z sosem maślanym chimichurri miętowo limonkowe i świeże owoce!

Gratulujemy wszystkim uczestnikom! Dziękujemy za grę fair play, uśmiech, kreatywność kulinarną i dobrą zabawę!!!

Dziękujemy wszystkim jurorom, partnerom i organizatorom!

Dziękujemy i gratulujemy także wszystkim pozostałym uczestnikom:

🐟Julia Gilner i Natalia Kostka z Zespół Szkół nr 7 w Tychach
Potrawa: Filet ze skórką/ puree ziemniaczano-tymiankowe/ glazurowany burak/ pikowana dynia/ sos z duszonego pora

🐟Julia Babicz i Magdalena Rudkowska z Zespół Szkół Zawodowych nr 1 im. Marii Skłodowskiej-Curie Brzeg
Potrawa: Karpiowe faworki w kakaowej panierce, przeplatane chipsami z batata, na bursztynowej tafli z sosem salsa verde

🐟 Karolina Wienczek i Oliwia Kukulla z Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu!
Potrawa: Cytrusowy karp nacinany z puree z batatów, oliwą melisową, orange curdem, kruszonką migdałową i słonym chipsem!


Zobacz jak wyglądał pierwszy weekend października 2023 na Zamku w Niemodlinie!

Tagi

left
right
right