Zapraszamy do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym “Czas na rybę!” organizowanym od 2018 roku przez Grupę Rybacką “Opolszczyzna” oraz Szefa Kuchni Kamila Klekowskiego. Malownicze miejsce Zamku Książęcego w Niemodlinie, sąsiadującego bezpośrednio z Gospodarstwem Rybackim w Niemodlinie, skąd pochodzi nasz główny bohater konkursu – karp opolski!
W tegorocznej edycji w konkursowych potrawach, oprócz karpia, znaleźć się musi kiszone warzywo/sok z Gospodarstwa Michał Sznajdera z Doliny Baryczy. Pozostałe produkty ogranicza Wasza fantazja! Pamiętajcie jednak, że jeśli używacie produkty tłuszczowe lub przyprawy wymienione w załączniku nr 6 – na konkursie zapewnią je nasi partnerzy: BUNGE – właściciel marki Kruszwica zadba o najlepsze oleje, natomiast Darpol Kaczory – o przyprawy!
Jak wygląda rekrutacja? Do 13 września czekamy na Wasze zgłoszenia (zał. nr 1). Zgłoszenie musi być wypełnione elektronicznie i przesłane na adres email: konkurs@swietokarpia.pl! Do zgłoszenia dołączacie wyraźne trzy zdjęcia konkursowej potrawy.
Konkursowa potrawa musi być daniem głównym. Podczas Konkursu będziecie mieli do dyspozycji talerze naszego Partnera – producenta wysokiej jakości wyjątkowej porcelany – Lubiana! Talerze, które macie do wyboru zostały opisane w załączniku nr 7.
Na czym gotujecie? Mobilne kuchnie, płyty indukcyjne, piece konwekcyjne UNOX, CHEF-X firmy Heinzelmann, lodówki i szokówki z RM Gastro! Stanowiska są dokładnie opisane w Regulaminie.
Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski!
W składzie Jury Szefowie Kuchni z dużym doświadczeniem gastronomicznym, przedstawiciele różnych środowisk i stowarzyszeń gastro, obiektywni i profesjonalni.
Atrakcyjne nagrody, nie tylko dla Zwycięzców. Wartością dodaną jest sam udział w Konkursie, który daje możliwość nawiązania sieci kontaktów, wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków! Doskonała okazja do rozmów z naszymi partnerami, m.in. Jakubus Hotel i Restauracja, BUNGE – właściciel marki Kruszwica, Darpol Kaczory, Home Brand, Lubiana.
Konkurs został dofinansowany z Programu Unijnego Fundusze dla Rybactwa w ramach projektu “Smaczna przemiana karpia”!
Jeśli macie jakiekolwiek pytania – dzwońcie! Telefon 535 380 010 lub 790 247 247.
Przypominamy – wypełnione zgłoszenia należy przesłać na adres email: konkurs@swietokarpia.pl
Tagi