Przedstawiamy wyniki siódmej edycji Konkursu Czas na rybę! Gratulujemy wszystkim uczestnikom! Dziękujemy za Waszą energię i kreatywność kulinarną!
Dziękujemy naszym jurorom za obiektywną i profesjonalną ocenę! Potrawy oceniało jury w składzie:
Jury degustacyjne:
Radosław Kłapacz
Krzysztof Malinowski
Marek Namysłowski
Joanna Ochniak
Krzysztof Wierzba
Jury techniczne
Janusz Garncarczyk
Artur Piotrowski
Dziękujemy naszym partnerom dzięki którym nie było to możliwe!
WYNIKI
PIERWSZE MIEJSCE
Zajęły: Natalia Kozider i Magdalena Grzegorczyk
Przyjechały z Wodzisławia Śląskiego, gdzie uczą się w Technikum nr 2 im. Komisji Edukacji Narodowej
Potrawa, którą przygotowały to:
Karp na warzywach korzeniowych z budyniem ziemniaczanym i surówką słodko – kwaśną z czerwonej kapusty
Laureatki otrzymały:
DRUGIE MIEJSCE
Zajęły: Zuzanna Śliwa i Martyna Talar
Przyjechały z Nawojowej, gdzie uczą się w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół Ponadpodstawowych im. W.Witosa
Przygotowały potrawę: KARP W MARMURKU I ASYŚCIE BURAKÓW, GRZYBÓW I ZIÓŁ
Otrzymały dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 600 zł;
TRZECIE MIEJSCE
Wywalczyły: Oliwia Kukulla i Karolina Wienczek
Przyjechały z Opola, gdzie uczą się w Publicznym Technikum nr 2
Przygotowały potrawę: KROKIET Z KARPIA/SELER/BRZOSKWINIA/KISZONY BURAK/SER BURSZTYN/PAK CHOI
Otrzymały dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 400 zł
Laureatki trzech pierwszych miejsc otrzymały dodatkowo zorganizowane warsztaty przez firmę Unox Polska sp. z o.o. z użyciem pieców konwekcyjno-parowych.
Pozostali uczestnicy startujący w Konkursie otrzymali dyplom oraz nagrodę pocieszenia. Dziękujemy za grę fair play wszystkim pozostałym uczestnikom:
Natalia Kalenik i Magdalena Połonowska
Przyjechały z Białegostoku, gdzie uczą się w Zespole Szkół Gastronomicznych
Przygotowały potrawę: Karp z musami, babką ziemniaczaną i sosem paprykowym
Mariia Didenko i Michał Kamiński
Przyjechali z Jeleniej Góry, gdzie uczą się w Zespole Szkół Technicznych i Branżowych im. Stanisława Staszica „HANDLÓWKA”
Przygotowali potrawę: Stek z karpia z pierożkiem z kiszonymi warzywami z sosem velouté, ciastkiem z białego maku i assiette z selera.
Nazarii Radochyn i Maksym Minaiev
Przyjechali z Kędzierzyna-Koźla, gdzie uczą się w Zespole Szkół nr 1
Przygotowana potrawa: Karp w 3 postaciach – smażony filet z karpia w towarzystwie smażonych klopsików, puree ziemniaczanego i sosu rybnego.
Fot.: Good Lookin Food Photography.
Dziękujemy naszym partnerom, patronom, wszystkim osobom i instytucjom, które wsparły nasz Konkurs merytorycznie, osobiście, mentalnie!
Wydarzenie zostało dofinansowane ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rybactwa na lata 2021 – 2027 www.rybactwo.gov.pl
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskiedlaRybactwa #rybactwo #EFMRA #FER
Tagi