Aktualności 2023   |   Archiwum   |   Historia

Edycja 2023
Profesjonaliści

Data publikacji: 11 października 2023  Drukuj 

Szósta edycja Konkursu „Czas na rybę!” odbyła się na wysokim poziomie. O zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego w towarzystwie olejów producenta BUNGE – właściciela marki Kruszwica, walczyło sześć drużyn. Kto był najlepszy? Zobaczcie!

🥇Pierwsze miejsce: Kamil Bujdasz i Paweł Baran z potrawą Karp po rzeszowsku

🥈Drugie miejsce: Krzysztof Klimaszewski i Łukasz Wódz – z potrawą Karp w chałce/ „kawior grzybowy”/ korzenne puree dyniowe/ sałatka „Waldorf”/ sos maślany

🥉Trzecie miejsce: Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z potrawą Roule z karpia/porzeczkowe compote/majo z oleju dyniowego/tacos gryczane/dynia/miso

Brawa także dla wszystkich pozostałych uczestników:

🐟 Bartosz Alboszta i Filip Słabiński z potrawą Tris of fish

🐟 Konrad Kistela i Mukesh Singh z potrawą: Karp z kruszonką orzechową,tartaletka z karpia,polenta,dynia,burak,sos cytrynowy,sos z maślanki

🐟 Maksym Trushkin i Emil Buczyński z potrawą Jesienny Karpidze

Dziękujemy naszym partnerom i patronom!

Jury Szefów Kuchni:

Jean Bos
Krzysztof_Gawlik
Wojciech Harapkiewicz
Wolfgang P. Menge
Tomasz Smoczyk
Szef Kurt Scheller
Krzysztof Robert Szulborski
Jarek Walczyk
Jarosław Uściński

Organizatorzy

Grupa Rybacka Opolszczyzna
Edukacja od kuchni – Kamil Klekowski
Zamek Niemodlin
Polski Karp Sp. z o.o.

Patroni merytoryczni

Euro-Toques Polska
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Klub Szefów Kuchni
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni

Partnerzy

UNOX Polska
Bunge właściciel marki Kruszwica
Fine Dine
Żywiec Zdrój
Alpro
PGL LP Gospodarstwo Rybackie Niemodlin
RM GASTRO
A-Z Gastro
Ad Gustum
Bistro Finezja
Zmiany Zmiany

Fot: Good Lookin Food Photography


Relacja wideo z karpiowego pierwszego weekendu października 2023 na Zamku w Niemodlinie! Polecamy!

 

Tagi

left
right
right