Szósta edycja Konkursu “Czas na rybę!” odbyła się na wysokim poziomie. O zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego w towarzystwie olejów producenta BUNGE – właściciela marki Kruszwica, walczyło sześć drużyn. Kto był najlepszy? Zobaczcie!
Pierwsze miejsce: Kamil Bujdasz i Paweł Baran z potrawą Karp po rzeszowsku
Drugie miejsce: Krzysztof Klimaszewski i Łukasz Wódz – z potrawą Karp w chałce/ “kawior grzybowy”/ korzenne puree dyniowe/ sałatka “Waldorf”/ sos maślany
Trzecie miejsce: Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z potrawą Roule z karpia/porzeczkowe compote/majo z oleju dyniowego/tacos gryczane/dynia/miso
Brawa także dla wszystkich pozostałych uczestników:
Bartosz Alboszta i Filip Słabiński z potrawą Tris of fish
Konrad Kistela i Mukesh Singh z potrawą: Karp z kruszonką orzechową,tartaletka z karpia,polenta,dynia,burak,sos cytrynowy,sos z maślanki
Maksym Trushkin i Emil Buczyński z potrawą Jesienny Karpidze
Dziękujemy naszym partnerom i patronom!
Jean Bos
Krzysztof_Gawlik
Wojciech Harapkiewicz
Wolfgang P. Menge
Tomasz Smoczyk
Szef Kurt Scheller
Krzysztof Robert Szulborski
Jarek Walczyk
Jarosław Uściński
Grupa Rybacka Opolszczyzna
Edukacja od kuchni – Kamil Klekowski
Zamek Niemodlin
Polski Karp Sp. z o.o.
Euro-Toques Polska
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Klub Szefów Kuchni
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni
UNOX Polska
Bunge właściciel marki Kruszwica
Fine Dine
Żywiec Zdrój
Alpro
PGL LP Gospodarstwo Rybackie Niemodlin
RM GASTRO
A-Z Gastro
Ad Gustum
Bistro Finezja
Zmiany Zmiany
Fot: Good Lookin Food Photography
Relacja wideo z karpiowego pierwszego weekendu października 2023 na Zamku w Niemodlinie! Polecamy!
Tagi