Rozpoczynamy rekrutację! Na zgłoszenia czekamy do 12 września 2025! Pamiętajcie o wypełnieniu zgłoszenia (zał. 1) w formie elektronicznej!
Masz pytania lub uwagi – zadzwoń do nas! Telefon: 535 380 010 lub 790 247 247!
Konkurs został dofinansowany ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rybactwa na lata 2021-2027. Informacje o programie unijnym Fundusze dla Rybactwa: www.rybactwo.gov.pl
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskiedlaRybactwa #rybactwo #EFMRA #FER
Zbiór dokumentów / formularzy do udziału w konkursie:
Kliknij ikonę 📥aby pobrać dokument:
Regulamin Zbiór zasad obowiązujących podczas Konkursu | 📥 |
Zał. 1a – Zgłoszenie Wymagana forma elektroniczna (wypełnienie na komputerze) | 📥 |
Zał. 1 b- Receptura i proces technologiczny Przesyłasz go wraz ze zgłoszeniem i załącznikami na adres: konkurs@swietokarpia.pl | 📥 |
Zał. 2 – Ocena zgłoszeń Na co zwracamy uwagę przy ocenie formalnej oraz przy wyborze zgłoszeń do Konkursu | 📥 |
Zał. 3- Harmonogram Jak wygląda przebieg Konkursu | 📥 |
Zał. 4 – Kodeks etyczny Jurora Zobowiązania tych, którzy oceniają konkursowe potrawy | 📥 |
Zał. 5 – Arkusz ocen Ile punktów i za co. Co wolno, a czego nie. | 📥 |
Zał. 6 – Produkt obowiązkowy Opis produktów obowiązkowych: karpia opolskiego oraz produktów tłuszczowych partnera – firmy BUNGE | 📥 |
Zał. 7 – Talerze Lubiana 4 talerze Porcelany Lubiana (do wyboru) do serwisu konkursowej potrawy | 📥 |
W tym roku karp to jedyny produkt, który obowiązkowo musicie użyć w swoim konkursowym daniu. Karp ma ogromny potencjał kulinarny – zaskoczcie nas kreatywnym towarzystwem dla tej wyjątkowej ryby!
Pamiętajcie jednak, że jeśli używacie produkty tłuszczowe wymienione w załączniku nr 6 – na konkursie zapewnią je nasi partnerzy: BUNGE – właściciel marki Kruszwica, który zadba o najlepsze oleje!
Jak wygląda rekrutacja? Do 12 września czekamy na Wasze zgłoszenia (zał. nr 1). Zgłoszenie musi być wypełnione elektronicznie i przesłane na adres email: konkurs@swietokarpia.pl! Do zgłoszenia dołączacie wyraźne trzy zdjęcia konkursowej potrawy.
Konkursowa potrawa musi być daniem głównym. Do serwisu musicie wybrać jeden z czterech talerzy naszego partnera Porcelany Lubiana.
Na czym gotujecie? Mobilne kuchnie, płyty indukcyjne, piece konwekcyjne UNOX, lodówki i szokówki z RM Gastro! Stanowiska są dokładnie opisane w Regulaminie.
W składzie Jury Szefowie Kuchni z dużym doświadczeniem gastronomicznym, przedstawiciele różnych środowisk i stowarzyszeń gastro, obiektywni i profesjonalni. Szczegóły już wkrótce!
Atrakcyjne nagrody, nie tylko dla Zwycięzców. Wartością dodaną jest sam udział w Konkursie, który daje możliwość nawiązania sieci kontaktów, wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków!
Tagi