Aktualności   |   Aktualności 2025

Czas na rybę! Junior

Data publikacji: 18 kwietnia 2025  Drukuj 

Rozpoczynamy rekrutację! Na zgłoszenia czekamy do 12 września 2025! Pamiętajcie o wypełnieniu zgłoszenia (zał. 1) w formie elektronicznej!

Masz pytania lub uwagi – zadzwoń do nas! Telefon: 535 380 010 lub 790 247 247!

Konkurs został dofinansowany ze środków programu Fundusze Europejskie dla Rybactwa na lata 2021-2027. Informacje o programie unijnym Fundusze dla Rybactwa: www.rybactwo.gov.pl
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskiedlaRybactwa #rybactwo #EFMRA #FER 


Zbiór dokumentów / formularzy do udziału w konkursie: 

Kliknij ikonę 📥aby pobrać dokument:

Czas na rybę! Junior
Regulamin
Zbiór zasad obowiązujących podczas Konkursu
📥
Zał. 1a – Zgłoszenie
Wymagana forma elektroniczna (wypełnienie na komputerze)
📥
Zał. 1 b- Receptura i proces technologiczny
Przesyłasz go wraz ze zgłoszeniem i załącznikami na adres: konkurs@swietokarpia.pl
📥
Zał. 2 – Ocena zgłoszeń
Na co zwracamy uwagę przy ocenie formalnej oraz przy wyborze zgłoszeń do Konkursu
📥
Zał. 3- Harmonogram
Jak wygląda przebieg Konkursu
📥
Zał. 4 – Kodeks etyczny Jurora
Zobowiązania tych, którzy oceniają konkursowe potrawy
📥
Zał. 5 – Arkusz ocen
Ile punktów i za co. Co wolno, a czego nie.
📥
Zał. 6 – Produkt obowiązkowy
Opis produktów obowiązkowych:
karpia opolskiego oraz produktów tłuszczowych partnera – firmy BUNGE
📥
Zał. 7 – Talerze Lubiana
4 talerze Porcelany Lubiana (do wyboru) do serwisu konkursowej potrawy
📥

W tym roku karp to jedyny produkt, który obowiązkowo musicie użyć w swoim konkursowym daniu. Karp ma ogromny potencjał kulinarny – zaskoczcie nas kreatywnym towarzystwem dla tej wyjątkowej ryby!

Pamiętajcie jednak, że jeśli używacie produkty tłuszczowe wymienione w załączniku nr 6 – na konkursie zapewnią je nasi partnerzy: BUNGE – właściciel marki Kruszwica, który zadba o najlepsze oleje!

Jak wygląda rekrutacja? Do 12 września czekamy na Wasze zgłoszenia (zał. nr 1). Zgłoszenie musi być wypełnione elektronicznie i przesłane na adres email: konkurs@swietokarpia.pl! Do zgłoszenia dołączacie wyraźne trzy zdjęcia konkursowej potrawy.

Konkursowa potrawa musi być daniem głównym. Do serwisu musicie wybrać jeden z czterech talerzy naszego partnera Porcelany Lubiana.

Na czym gotujecie? Mobilne kuchnie, płyty indukcyjne, piece konwekcyjne UNOX, lodówki i szokówki z RM Gastro! Stanowiska są dokładnie opisane w Regulaminie.

W składzie Jury Szefowie Kuchni z dużym doświadczeniem gastronomicznym, przedstawiciele różnych środowisk i stowarzyszeń gastro, obiektywni i profesjonalni. Szczegóły już wkrótce!

Atrakcyjne nagrody, nie tylko dla Zwycięzców. Wartością dodaną jest sam udział w Konkursie, który daje możliwość nawiązania sieci kontaktów, wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków!


 

Tagi

left
right
right