Organizacja Konkursu Kulinarnego Czas na rybę w 2022 roku została dofinansowana przez Organizację Producentów Polski Karp sp. z o.o. z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze.
NAGRODY DLA SZEFÓW KUCHNI
I miejsce:
dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 2.500,- zł
prawo uczestnictwa w kolejnej edycji konkursu pn. „Czas na rybę!” bez wstępnych eliminacji,
nominację do Kulinarnego Pucharu Polski w 2023 roku
II miejsce:
dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 1500,- zł
III miejsce:
dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 1000,- zł
Laureaci wszystkich trzech pierwszych miejsc otrzymają możliwość uczestnictwa w dwudniowej wycieczce do Włoch ufundowanej przez firmę UNOX, w ramach której zaplanowano zwiedzanie fabryki pieców UNOX w Padwie.
Pozostali uczestnicy startujący w Konkursie otrzymają dyplom oraz nagrodę pocieszenia.
NAGRODY DLA UCZNIÓW SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
Laureaci trzech pierwszych miejsc otrzymają:
I miejsce:
dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 900,- zł oraz prawo uczestnictwa w kolejnej edycji konkursu pn. „Czas na rybę!” bez wstępnych eliminacji. Zwycięzca otrzyma także nagrodę specjalną w postaci minimum tygodniowego stażu zawodowego u jednego z Szefów Kuchni zrzeszonego w stowarzyszeniu Euro-Toques Polska. Termin i miejsce stażu zostanie ustalony indywidualnie z drużyną, która otrzyma nagrodę.
II miejsce:
dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 500,- zł
III miejsce:
dyplom oraz nagrodę dla każdego uczestnika z 2-osobowej drużyny o wartości do 300,- zł
Dla laureatów pierwszych trzech miejsc zostaną dodatkowo zorganizowane warsztaty przez firmę Unox Polska sp. z o.o. z użyciem pieców konwekcyjno-parowych.
Pozostali uczestnicy startujący w Konkursie otrzymają dyplom oraz nagrodę pocieszenia.