Historia
Data publikacji: 19 maja 2023

Edycja 2020

Wyjątkowa edycja – w trakcie trwania pandemii. Pomimo trwających obostrzeń, udało nam się w bezpieczny sposób przeprowadzić Konkurs. 

3-4 października 2020 r. 

Produkt podstawowy: karp opolski

Produkt dodatkowy: ser kozi z Kozi Dar – Chudoba 

PODSUMOWANIE – SZEFOWIE KUCHNI:

I miejsce: Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy

II miejsce: Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z Gościniec Pod Lasem ᴴᵒᵗᵉˡ & Za Kulisami (Grabowce Dolne i Lublin)

III miejsce: Marek Filimowski i Szymon Tomaka z Grand Hotel Boutique z Rzeszowa

Wyróżnienia

– Arkadiusz Dziakowski i Mariusz Drałus z Restauracja Agawa z Wrocławia

– Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak z Art Hotel z Wrocławia

– Bartosz Lenda i Patryk Studziński z Radisson Blu Hotel, Krakow

Potrawy oceniali Szefowie Kuchni reprezentujący większość stowarzyszeń kulinarnych w Polsce:

Marcin Soból – Przewodniczący
Krzysztof Szulborski
Jarosław Usiciński
Bartosz Peter
Jean Bos
Kurt Scheller
Tomasz Smoczyk
Wojciech Harapkiewicz

PODSUMOWANIE – UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH:

I miejsce: Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek.

Zespół zwyciężył po raz drugi z rzędu!

II miejsce: Drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych (Technikum nr 9) z Wrocławia, w składzie: Wiktoria Madaj i Jakub Januszkiewicz

III miejsce: Drużyna z Zespołu Szkół Gospodarczych z Rzeszowa w składzie Sebastian Jawor i Karol Słowik

Wyróżnienia

– Drużyna z Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim w składzie: Piotr Kubiak i Wiktoria Szymczykiewicz

– Drużyna z Zespołu Szkół nr 7 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wałbrzycha, w składzie: Filip Podwojewski i Bartłomiej Mikulski

– Drużyna z Zespołu Szkół nr 1 w Kluczborku, w składzie: Aleksandra Kordecka i Jessica Reszczyńska.

Potrawy oceniali Szefowie Kuchni zrzeszeni w Stowarzyszeniu Euro-Toques Polska:

Krzysztof Malinowski
Maria Politowicz
Wojciech Rabiega
Michał Proc
Walentyna Jałocha
Leszek Kawa
Marcin Kosmala

Relacja:

left
right
right